Αναρρίχηση

 

 Αναρρίχηση στον Καταρράκτη Κρεμαστό.Συναρπαστικό σπορ που χαρίζει έντονες συγκινήσεις, καθώς φέρνει αυτόν που το εξασκεί σε επαφή με τη φύση, γυμνάζοντας και δυναμώνοντας το κορμί και το μυαλό του.

Ζήστε τη μοναδική ικανοποίηση που σας χαρίζει η κατάκτηση της κορυφής στα βουνά της Πιερίας και η επίτευξη του στόχου σας στην καρδιά της φύσης.Στην ευρήτερη περιοχή του Ελατοχωρίου για αναρρίχηση προσφέρετε ο καταρράκτης κρεμαστός στην Ρητίνη. - See more at: http://elatohori.com/index.php/01/activities/anarixisi#sthash.jl2HaTcI.dpuf

Η μονή ήταν χώρος συγκέντρωσης των οπλαρχηγών κατά το Μακεδονικό Αγώνα. Υπήρχε μία καταπακτή μυστική, η οποία ξεκινούσε από το ιερό του ναού και κατέληγε στο βόρειο μέρος του μέσα σε πυκνό δάσος.

Το μοναστήρι λεηλατήθηκε τη δεκαετία 1950-60 από δύο αρχαιοκάπηλους από τη Θεσσαλονίκη οι οποίοι, αφού αφαίρεσαν 4 μεγάλες εικόνες και 12 μικρές, συνελήφθησαν, καταδικάσθηκαν και επέστρεψαν τα κλοπιμαία. Έγινε και δεύτερη κλοπή και αφαιρέθηκαν διάφορα αντικείμενα μεταξύ των οποίων και τα Βημόθυρα, που ήταν ξυλόγλυπτα  και αγιογραφημένα.

Και σήμερα στη γιορτή του Αγίου Γεωργίου συγκεντρώνεται πλήθος κόσμου από τη γύρω περιοχή. Μετά το πέρας της λειτουργίας ακολουθεί  λαϊκό πανηγύρι  με χορούς και φαγοπότι, που είναι προσφορά του Δήμου Πιερίων και δημοτικά τραγούδια.