Άνοιξη

 

Την άνοιξη το Ελατοχώρι κυριολεκτικά αναγεννάται. Ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει τα πλούσια θέλγητρα της χλωρίδας των Πιερίων. Τα πάντα είναι στρωμένα με ένα πλούσιο πράσινο χαλί διάσπαρτο από ποικιλία αγριολούλουδων, από μυροβόλα αγριοβότανα, από φλαμουριές, κουτσουπιές και άλλα πολλά που ξυπνούν τις αισθήσεις. Το μάτι πλημμυρίζει από τα χρώματα, η όσφρηση δέχεται καταιγισμό μυρωδιών, οι μελωδικοί ήχοι από το αεράκι και τα τιτιβίσματα σε μαγεύουν.

Καλοκαίρι

Το καλοκαίρι. Όταν ο υδράργυρος αγγίζει τα ύψη αποδράστε από την πολυκοσμία και τους γρήγορους ρυθμούς της πόλης σε ένα ειδηλιακό και θροσερό περιβάλλον. Απολαύστε την ηρεμία που σας προσφέρει η φύση και η δροσιά του βουνού και ζήστε ένα διαφορετικό καλοκαίρι. Πάρτε μια βαθιά ανάσα, δροσερού καθαρού αέρα και αφήστε πίσω το θόρυβο της πόλης και την πολυκοσμία των νησιών.

Φθινόπωρο

Το φθινόπωρο. Για τους λάτρεις των φθινοπωρινών αποδράσεων το Ελατοχώρι απότελεί ιδανικό προορισμό. Η φύση λόγω κλιματικών συνθηκών συνεχίζει να δίνει εικόνες απαράμιλλης ομορφιάς αφού μεγάλος αριθμός φυτών αναπτύσσεται το φθινόπωρο και τα έντονα χρώματα του φθινοπώρου καλύπτουν σαν πέπλο την Πιερική γή.

Χειμώνας

Το χειμώνα. Το Ελατοχώρι είναι ένας από τους ομορφότερους τόπους να αποδράσετε το χειμώνα είτε αυθημερόν είτε για μερικές μέρες. Αγαπημένος προορισμός τα τελευταια χρονια για τους λάτρεις των χειμερινών σπόρ και όχι μόνο. Η φύση έχει ντυθεί στα λευκά, το γιορτινό κλίμα διάχυτο ενώ ζεστά καταλύματα και παραδοσιακές ταβέρνες θα καλύψουν τις ανάγκες και των πιο απαιτητικών επισκεπτών.