Το ελατοχώρι

 

Στα Πιέρια Όρη, στη σκιά του Ολύμπου, βρίσκεται το Ελατοχώρι, ένα όμορφο χωριό, χτισμένο σε υψόμετρο 800 μέτρων και αποτελεί έναν από τους ωραιότερους χειμερινούς προορισμούς της Ελλάδας, προσελκύοντας κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες. Η άγρια ορεινή ομορφιά, η υπέροχη θέα στον Όλυμπο, τα κατάφυτα δάση, η μοναδική γραφικότητα του οικισμού, και το χιονοδρομικό κέντρο του Ελατοχωρίου, καθιστούν την περιοχή ιδανική για χειμερινές αποδράσεις.

 Η εγγύτητα στα μεγάλα αστικά κέντρα, και το γεγονός ότι συνδυάζει αρμονικά βουνό και θάλασσα, μιας και απέχει ελάχιστα από τις υπέροχες παραλίες της Κατερίνης, έχουν συντελέσει στην μεγάλη τουριστική ανάπτυξη της περιοχής. Το χιονοδρομικό κέντρο Ελατοχωρίου, βρίσκεται στη βορειοανατολική πλευρά των Πιερίων, 8 χλμ. από το Ελατοχώρι. Σε υψόμετρο 1450 μ. και με μία εκπληκτική θέα, αποτελεί ένα από τα πιο γνωστά χιονοδρομικά κέντρα της Ελλάδας. .

Το Ελατοχώρι βρίσκεται σε 850μ. υψόμετρο στον Ορεινό όγκο των Πιερίων που κατοικούσαν οι Μούσες και κατά την παράδοση ονομαζόταν «Κοιλάδα του Παλατιού». Είκοσι οκτώ χιλιόμετρα δυτικά της Κατερίνης στις πλαγιές των Πιερίων Όρεων αγναντεύει νότια το βουνό των θεών, τον Όλυμπο, ανατολικά και βόρεια τον κάμπο της Πιερίας, έως τα καταγάλανα παράλια του Θερμαϊκού και ενίοτε της Χαλκιδικής. Ανάμεσα στους Νομούς Πιερίας, Ημαθίας και Κοζάνης πολύ κοντά σε τρία αστικά κέντρα τη Θεσσαλονίκη, την Κοζάνη και τη Λάρισα αποτελεί « όαση δροσιάς και ηρεμίας».

Χάριν της ιδιαίτερης θέσης του, ένα υπέροχο «Μπαλκόνι» προς τον Όλυμπο, αποτελεί Εναλλακτικό Ορεινό Τουριστικό Προορισμό όλες τις εποχές του χρόνου. Σήμερα οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν το Χιονοδρομικό Κέντρο Ελατοχωρίου και παράλληλα να επισκεφθούν τα ορεινά χωριά της Πιερίας, την πόλη της Κατερίνης, το Μουσείο του Δίου, τον Όλυμπο, τις παραλίες, το Λιτόχωρο, τον Παλιό Παντελεήμονα, τη Βέροια, το Βελβεντό, το Μουσείο της Βεργίνας, την Παναγία Σουμελά ακόμα και τη Θεσσαλονίκη. Αξίζει να τονίσουμε την υψηλή ποιότητα παροχής υπηρεσιών των καταλυμάτων αλλά και των κέντρων εστίασης της περιοχής όπου παρέχουν άριστη ελληνική φιλοξενία και υπέροχες γαστρονομικές απολαύσεις.